Lid worden?

Wat leuk dat je meer wilt weten over het lidmaatschap! Wij zouden het leuk vinden als je besluit lid te worden. Maar, natuurlijk wil je dan eerst weten wat je kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. 

Dit kan jij

verwachten

Laten we beginnen met wat jij van ons kunt verwachten. Want wij vinden dat je best ergens op mag rekenen als je lid wordt van Ichthus Ede. Natuurlijk zullen niet alle verwachtingen voor 100% vervuld worden. Maar we doen wel ons best.

Geloof

Je mag van ons verwachten dat we ons best doen om jou te helpen om te groeien in jouw geloof. Aan de hand van het jaarthema duiken we op PPP’s met een spreker de diepte in. Tijdens kringmomenten doe je met elkaar Bijbelstudie en leer je van elkaar. En tot slot stap je tijdens UIT-avonden uit in geloof en mag je iets van Jezus’ liefde delen. Zomaar drie voorbeelden van hoe we jou hierbij willen helpen.

Gezelligheid

Naast die inhoudelijke kant van de vereniging, mag je ook van ons verwachten dat we het gezellig maken. Dit doen we bijvoorbeeld door feestjes te organiseren, te borrelen (en dat is ook leuk voor mensen die geen alcohol drinken) of een weekend weg te gaan met elkaar. Maar ook zonder speciale activiteit is gezelligheid eigenlijk altijd aanwezig.

Betrokkenheid

Als je lid wordt van Ichthus Ede, dan wordt je lid van een nieuwe familie. En wij vinden het niet meer dan logisch dat we omkijken naar elkaar. Je mag dan ook van ons verwachten dat we je zien staan, belangstellend zijn en echt betrokken zijn op jouw leven.

Vriendschap

Je kunt binnen Ichthus Ede mensen ook echt leren kennen. Je bent betrokken op elkaar, hebt het gezellig en dat creëert omstandigheden waarin de beste vriendschappen kunnen ontstaan. Natuurlijk kunnen we je niet beloven dat je hier vrienden voor het leven opdoet, maar je mag van ons wel verwachten dat we proberen er met elkaar de juiste omstandigheden te creëren.

Ontwikkeling

Tot slot mag je van ons verwachten dat we je helpen ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door in een commissie te werken, iets voor het district te doen, misschien wordt je wel bestuurder? Op welke manier je je ook ontwikkelt, dat je je gaat ontwikkelen staat eigenlijk wel vast.

Dit zijn onze

verwachtingen

Net zoals jij iets van ons mag verwachten, verwachten wij ook het een en ander van jou. Het lijken ons geen gekke verwachtingen, maar het kan natuurlijk zijn dat jij vind van wel. Dan nodigen we je uit even contact op te nemen. We gaan namelijk graag met jou in gesprek, want we hebben ook jou er graag bij!

Christelijk

Allereerst vinden we het belangrijk dat je je kunt vinden in het feit dat we een Christelijke studentenvereniging zijn. We verwachten dat je de Apostolische geloofsbelijdenis wilt en kunt onderschrijven. Betekent dit dat we verwachten dat je een perfecte christen bent? Zeker niet. Helaas kan niemand dat zijn en verwachten we dat ook niet. Maar de wil om je verder te verdiepen in het geloof en een beginnend geloof verwachten we wel.

Actief deelnemen

Een tweede, grote, verwachting, is dat we verwachten dat je actief deelneemt aan het verenigingsleven. Natuurlijk kan het voorkomen dat je soms niet aanwezig kunt zijn, of even iets niet kunt doen omdat je ziek bent, te druk bent of gewoon tijd voor jezelf nodig hebt. Maar we hopen je veel te zien, want alleen dan kunnen we je leren kennen en kan jij ons leren kennen.

Noviciaat

Ja, we hebben bij Ichthus Ede een noviciaat, ook wel bekend als ontgroening. En ja, de noviciaat is verplicht. Dat was het slechte nieuws voor vandaag. Het goede nieuws is, dat een noviciaat helemaal niet zo erg is. Het draait erom dat jij verenigingsgebruiken en jouw jaarlaag leert kennen en je met hen verbindt. Het is een ervaring die later de leukste verhalen oplevert en waarmee je iets deelt dat de hele vereniging kent.

Startweekend

Na de ontgroening ga je een week later op startweekend. Stond je eerst nog met alleen jouw jaargenoten, nu sta je tussen alle verenigingsleden. Het is een verplicht weekend waar ontmoeting, ontspanning en aanbidding centraal staan. Zo maakt de hele vereniging kennis met de nieuwe leden en zij met de hele vereniging. Bezinningen, leuke spellen, veel gezelligheid: het is elk jaar weer heerlijk om zo te beginnen. 

Bijdragen

Tot slot verwachten we van je dat je jouw bijdrage levert om Ichthus Ede in financieel opzicht draaiend te houden. Want, deze prachtige vereniging kost ook geld. Op dit moment bestaat de contributie uit 130 euro. Hier komt het eten voor alle algemene avonden, voor districtsavonden en de verschillende weekenden (behalve het startweekend, die zit al in je contributie) nog bij. Reken dus totaal op ongeveer het dubbele van de contributie.

En, heb jij al

besloten?

Zo. Nu weet je wat je kunt verwachten van ons als vereniging en wat wij van jou als lid verwachten. Hopelijk beantwoordde dit al je vragen en kun je nu een besluit nemen. Maar misschien heb je nog een aantal vragen voor ons. Dat kan natuurlijk ook. Stel ze dan gerust! Want, we zouden het maar al te leuk vinden om jou als lid te mogen verwelkomen!